Betaalt je verzekeraar uit bij schade aan je auto door extreem weer?

Door de klimaatverandering in Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden, zoals extreme regen- of hagelbuien. Door deze weersomstandigheden krijgen we steeds mee te maken met schade. Veel mensen nemen dan ook contact op met hun verzekeraar om te vragen hoe de schade herstelt kan worden en wat er gedekt wordt door de verzekering.

Wat moet je doen bij schade door (extreme) weersomstandigheden?

Wanneer je te maken krijgt met schade door extreem weer, dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeraar. Hij zal je adviseren over hoe de schade hersteld kan worden Hier betaal je immers iedere maand je premie voor. Is het nodig om zelf al iets provisorisch te gaan herstellen, dan is het van groot belang dat je beeldmateriaal maakt van de schade zodat je bewijsmateriaal kunt overleggen. Verzekeraars stellen dit erg op prijs, omdat er ook fraudeurs zijn die na extreme weersomstandigheden, schade proberen te verhalen op de verzekeraar, die ze in werkelijkheid niet gehad hebben.

Bij schade aan jouw auto moet je jezelf altijd afvragen hoe je uiteindelijk het goedkoopste uit bent: door de schade zelf te laten repareren uit eigen portemonnee, of de schade te claimen via je autoverzekering. Dit laatste heeft namelijk als gevolg dat je schadevrije jaren achteruitgaan, waardoor je uiteindelijk misschien duurder uit bent omdat je maandelijkse premie omhoog zal gaan. Je auto verzekeren kan soms even een kwestie van rekenen zijn, maar via Autoverzekering.nl verzeker je jezelf in ieder geval altijd van de beste deal.

Schade bij storm

Wanneer je te maken hebt met schade door storm gelden hier vaste regels voor. Een verzekeraar zal uitkeren vanuit de opstal- en inboedelverzekering. Wel is het zo dat er dan minimaal een windkracht 7 gemeten moet zijn. Niet alle verzekeraars vergoeden de gehele schade. In veel gevallen heeft men eerst te maken met een eigen risico van enkele honderden euro’s.

Is mijn auto verzekerd voor regen- en stormschade?

Of je auto verzekerd is voor storm- en regenschade hangt af van de autoverzekering die je hebt afgesloten. Is je auto allrisk verzekerd of heb je een beperkt-cascoverzekering dan is je auto verzekerd voor schade die ontstaan is door extreme weersomstandigheden. Is de auto alleen WA-verzekerd, dan betekent dit dat de verzekering alleen betaalt voor schade die je aan anderen toebrengt. Denk aan een ongeluk waaraan jij schuldig bent. Schade door storm of extreme regenval wordt in dit geval dan ook niet vergoed.

Je autoverzekering afsluiten kan tegenwoordig in een paar minuten online geregeld worden. Hierbij wordt er op basis van de leeftijd van je auto een adviesdekking gegeven, maar natuurlijk kan jij als je een uitgebreide verzekering wil gewoon kiezen voor een uitgebreidere dekking.

0
0
0
0
0