Lenen in België

Geld lenen in België

Eén van de buurlanden van Nederland is België. Omdat er in België naast Frans ook Nederlands wordt gesproken, is België populair onder de Nederlanders. Ook zijn er veel Nederlanders die besluiten om net over de grens in België te gaan wonen. Dit is omdat de prijs voor een woning in België een stuk lager ligt dan in Nederland en omdat Nederlanders zich gewoon door Nederlands te spreken, verstaanbaar kunnen maken. Geld lenen in België behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Lenen in België

Een lening afsluiten voor Nederlanders die in België wonen is niet zo moeilijk. Er zijn diverse banken in België waar je een krediet kunt afsluiten of een spaarrekening kunt openen. Voorbeelden van een aantal banken in België zijn de KBC bank, de Nationale Bank van België, Fortis bank, ING bank, Bacob bank, Recordbank, de VDK spaarbank en de bank van de Post. Ook in België heb je diverse vormen van leningen en rekeningen. Je kunt een persoonlijke lening of accordeonlening afsluiten, een hypotheek nemen voor een koophuis, een kredietverstrekking, een korte termijn lening, en een lange termijn lening afsluiten en je kunt er natuurlijk een spaarrekening openen.

De Nationale Bank van België

De Nationale Bank is al sinds 1850 de centrale bank van België. Zowel op nationaal als op internationaal gebied, voert deze bank taken van algemeen belang uit. Voordat deze bank een krediet verleent aan particulieren, raadpleegt zij eerst de Centrale voor kredieten. De Centrale voor kredieten aan particulieren is een instrument in de strijd tegen de overmatige schuldenlast. Dit betekent dat ze nakijken of mensen niet al een lening hebben lopen en of ze de schulden wel aankunnen. Alle kredieten worden bij deze centrale geregistreerd; dit houdt in alle kredieten die door particulieren voor privédoeleinden worden afgesloten, maar ook de eventuele wanbetalingen met betrekking tot deze kredieten. Niet alleen de Centrale Bank van België raadpleegt de Centrale voor kredieten, iedere kredietverstrekker is verplicht om dit te doen. Deze instantie kun je dus vergelijken met de BKR in Nederland.

DHB Bank België

Ook kun je in België geld lenen bij de DHB Bank, oftewel de Demir-Halk Bank. Deze bank heeft ook een belangrijke specialisatie, namelijk de levering van handelskredieten aan Turkse ondernemingen en hun West-Europese zakenpartners. Er zijn diverse leningen die je kunt krijgen bij de DHB Bank, zoals een lening op afbetaling, een lening met een onroerend doel, lening rollend materieel, een voorschotlening en natuurlijk een hypothecaire lening. De voorwaarden van de diverse leningen kun je nalezen op de website van de DHB Bank. Ook heeft iedere lening voordelen zoals bij een lening op afbetaling dat je een vaste looptijd hebt, een heel gunstig tarief, vaste rente, lage afbetalingen, vaste maandelijkse afbetalingen en alle bedragen en looptijden zijn mogelijk.

0
0
0
0
0