Loonadministratie uitbesteden voor beginnende ondernemers

Als beginnende ondernemer met personeel komt er veel op je af. Een van de belangrijke zaken die je moet regelen, is de loonadministratie voor je personeel. Dit kan overweldigend zijn als je hier nog geen ervaring mee hebt en bovendien veel tijd in beslag nemen. Tijd die je liever aan je core business wilt besteden, want dat is immers de reden waarom je bent begonnen met ondernemen. In dit artikel leggen we uit waarom de loonadministratie uitbesteden voor beginnende ondernemers een goed idee is.

Je hoeft het niet “erbij” te doen

Als ondernemer houd jij je bezig met veel verschillende taken en werkzaamheden, waardoor belangrijke zaken als de salarisadministratie vaak “erbij” worden gedaan. Daardoor is het een uitdaging om voldoende aandacht en tijd te besteden aan deze taak die zeer secuur moet gebeuren. Door samen te werken met een partner en de loonadministratie uit te besteden waarborg je dat de loonadministratie goed wordt opgepakt en kun jij je op andere zaken richten.

Je bent altijd op de hoogte van wet- en regelgeving

Wanneer je bezig bent met de salarisverwerking kom je er al snel achter dat je rekening moet houden met de vele regels en wetten omtrent salarissen. Het is niet alleen vervelend voor je werknemers als er iets niet klopt, maar ook voor jezelf. Wist je namelijk dat je een boete kunt krijgen van de Belastingdienst als jouw verloning niet correct wordt verwerkt? Dat wil je natuurlijk voorkomen.

De wet- en regelgeving wijzigt regelmatig, dus het is van belang dat je op de hoogte bent van alle actuele ontwikkelingen. Besteed je de loonadministratie uit, dan kun je erop vertrouwen dat jouw partner zich bezighoudt met deze ontwikkelingen en ervoor zorgt dat de salarisverwerking hierop is aangepast. CAO-wijzigingen of aanpassingen in de wetgeving worden automatisch verwerkt en jij wordt hiervan op de hoogte gebracht, in plaats van dat je alles zelf moet gaan uitzoeken. Belangrijk is wel dat je goede afspraken maakt met je partner over de risico’s en eventuele gevolgen indien er iets niet goed gaat.

Sparringpartner met inzicht

Wanneer je de loonverwerking extern laat regelen, krijg je wellicht het gevoel dat je minder overzicht houdt en een afhankelijkheid van je partner opbouwt. Niets is minder waar. Door een samenwerking aan te gaan met een gedegen partner krijg je juist meer inzicht in alles wat er speelt en kun je gebruikmaken van de ervaring en expertise die je zelf niet in huis hebt. Jouw partner kan je voorzien van advies bij vragen die je hebt, zodat je een goed onderbouwde beslissing kunt nemen.

Natuurlijk zijn er ook veel oplossingen om de loonadministratie zelf uit te voeren. Je kunt dan gebruikmaken van efficiënte salarisadministratie software, die ervoor zorgt dat jij sneller en slimmer de salarisverwerking kunt verzorgen. Echter, als beginnende ondernemer komt er zoveel op je af en is het zonder kennis en expertise veel lastiger om in goede banen te leiden. Daarom kan het uitbesteden van de salarisverwerking meer rust bieden.

0
0
0
0
0