Tips om te besparen op je energierekening

Wilt u iedere maand meer geld overhouden? Denk dan eens over hoe u kunt besparen op uw energierekening. Laat u bijvoorbeeld wel eens de televisie aanstaan terwijl u hier niet naar kijkt? Of wat denkt u van de lampen die branden terwijl u niet in de ruimte aanwezig bent. Dit zijn slechts twee voorbeelden waar iedereen op kan besparen. In dit artikel geef ik een aantal tips om te besparen op je energierekening.

Energiezuinige apparaten
Sommige apparaten in huis verbruiken zeer veel energie. Denk hierbij aan de koelkast, vriezer en wasmachine. Tegenwoordig wordt er bij de productie van deze apparaten erg veel aandacht geschonken aan het energieverbruik. Dit was 10 jaar geleden een stuk minder. De wat oudere apparaten zijn grootverbruiker van energie. Wanneer we de wasmachine als voorbeeld nemen: Een wasbeurt met een duurzame wasmachine kost ongeveer €0,22 per wasbeurt. Een wasbeurt met een oude wasmachine die onzuinig is kost al snel €0,54. Dit scheelt dus €0,32 per wasbeurt! Dit is dus niet alleen beter voor het milieu maar ook nog eens goed voor uw portemonnee! Denk dus bij de aanschaf van een bepaald apparaat aan het verbruik.

Gebruik van elektrische aparaten
Zoals ik in de inleiding al vertelde zijn er in Nederland veel mensen die de televisie op lampen aan laten staan terwijl ze zich niet in de betreffende ruimte bevinden. Dit is natuurlijk doodzonde. Indien u dit in uwzelf herkent kunt u hier meer op letten om dit niet meer te doen. Jaarlijks verspillen we in Nederland ongeveer 10% van onze energie op deze manier!

Zonnepanelen
Het aanschaffen van zonnepanelen is doorgaans een goede inverstering die zich in ongeveer 10 jaar terug verdient. Een zonnepaneel levert gemiddeld 120kWh aan elektriciteit op per jaar. Hiermee kunt u flink besparen op de energierekening. Mijn advies is om maximaal 75% van uw energieverbruik op te halen met zonnepanelen. Wanneer u meer energie opwekt dan u verbruikt dan krijgt u hier slechts een kleine vergoeding van terug van uw energieleverancier. Dit bedrag is een stuk lager dan wat u betaalt voor de zelfde hoeveelheid energie. Daarom is een maximum van 75% een goede richtlijn. De overheid helpt hier ook aan mee via de Stimuleringsregeling duurzame energieproductie.

Prijs van energie vergelijken
Als laatste maar zeker niet de onbelangrijkste: Vergelijk de prijs van energie. Dit kunt u doen op diverse websites. Ik gebruik zelf altijd gaslicht.com. Door een vergelijking te maken kunt u voor u de beste leveranciers uitzoeken en zo besparen op uw energiekosten.

Start er vandaag nog mee!

0
0
0
0
0