Zorgverzekering

Hoe kunt u eenvoudig besparen op uw zorgverzekering?

Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht, maar dat betekent niet dat we te veel moeten betalen voor deze verzekering. Besparen op de zorgverzekering is een van de meest ideale tips die we u kunnen geven, maar hoe bespaart u eenvoudig op uw zorgverzekering?

Waarom een zorgverzekering?

Een zorgverzekering moeten we allemaal afsluiten, dit is verplicht onder de Nederlandse Wet en specifiek de Zorgverzekeringswet. Daarbij bent u alleen verplicht om een basisverzekering af te sluiten, voor extra dekking tegen medische kosten hoeft u niet per se een aanvullende verzekering af te sluiten. Die keuze kunt u helemaal zelf maken. Met een aanvullende verzekering zijn er wel meer medische kosten gedekt dan met het basispakket.

Zorg is duur en zal ook steeds duurder worden in Nederland, het is dus ook verstandig om verzekerd te zijn, ondanks dat het tot op zekere hoogte verplicht is. De kosten per behandeling nemen toe, maar ook het aantal mensen die een beroep doen op zorg neemt ieder jaar toe. Te verwijten aan de vergrijzing en de constante ontwikkelingen in behandelmethoden en medicijnen. Als we naar de toekomst kijken zal zorg steeds duurder worden in Nederland. Dat zal ergens van betaald moeten worden.

Hoe besparen?

Zoals we net al een aantal keren aan hebben gegeven is het basispakket verplicht. We kunnen alle aanbieders op een rijtje zetten en de basisverzekering met elkaar vergelijken. Over de inhoud van die dekking hoeft u zich niet te buigen, maar over de hoogte van de premie wel. Hieronder volgen een aantal tips die u in uw achterhoofd kunt houden bij het uitzoeken van een (nieuwe) zorgverzekeraar:

  • Vergelijk ieder jaar weer op het moment dat u mag overstappen iedere zorgverzekeraar. U mag ieder jaar aan het einde van het jaar en aan het begin van het jaar overstappen naar een andere aanbieder. Zo zal dat ook zijn bij de zorgverzekering 2020. Hierbij is het belangrijk dat uw basispakket zo betaalbaar mogelijk is. Is uw huidige aanbieder nog steeds de goedkoopste en bent u er tevreden over de verleende service? Dan kunt u beter blijven bij uw huidige zorgverzekeraar. Toch loont het altijd wel even om een half uurtje alle premies met elkaar te vergelijken;
  • U kunt uw aanvullende verzekering los afsluiten van uw basisverzekering. Dat wil zeggen dat u deze ook bij een andere zorgverzekeraar onder mag brengen. Als u bij een bepaalde verzekeraar meer dekking tegen een goedkopere premie krijgt voor uw aanvullende verzekering, dan kunt u beter dáár uw aanvullende verzekering onderbrengen. Voor meer informatie kunt u bij uw eigen zorgverzekeraar informeren of bij de gewenste verzekeraar voor uw aanvullende verzekering.
  • Bij collectieven kun je (vaak) gezamenlijke kortingen krijgen. Bij UC krijgen consumenten bijvoorbeeld een eigen spaarpotje waarin ze elke maand een deel van de premie opsparen. Zo houdt u meer geld over voor leuke dingen te doen. Wel zo belangrijk!
0
0
0
0
0