Leentips

Vergelijken van leningen. Tips
Vergelijken van leningen, TIPS !
tips-bij-lenenEr zijn tegenwoordig vele aanbieders van leningen en andere vormen van krediet. Waarin verschillen deze krediet verstrekkers nou eigenlijk van elkaar. Gaat het alleen om de rente? Soms wel, maar lang niet altijd. Daarom deze tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste lening en lening verstrekker.

 Lage rente is tijdelijk

Sommige kredietverstrekkers bieden lage rentes aan die maar voor een bepaalde tijd gelden, Dit wordt ook wel de startrente genoemd. Deze lage startrente staat vermeld in de advertentie om klanten te lokken maar wordt vaak weer gecompenseerd door een hoge(re) vervolgrente, waardoor de zogenaamde goedkope lening toch nog duur blijkt te zijn.

Lage lasten maar te lange looptijd

Goedkoop geld lenen?. Bij het aanvragen en vergelijken van offertes is het verstandig om ook de looptijd van de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Soms lijkt een aanbieder van leningen de laagste maandlasten te bieden, maar blijkt dat de looptijd over dat krediet ook beduidend langer is dan bij andere offertes.

Let op koppelverkoop.

Sommige kredietverstrekkers bieden lage rentes aan waardoor zij aantrekkelijk geprijsd lijken te zijn. Soms echter zitten er aan deze leningen weer dure verzekeringen vast. Dat wordt ook wel koppelverkoop genoemd. Lees dus altijd goed de voorwaarden door voor je aan een krediet begint.

Verschillende bedrijven blijken dezelfde kredietverstrekker.

Er zijn verschillende bedrijven die adverteren met bepaalde rentes. Als je bij deze bedrijven een offerte aanvraagt blijkt dat de verschillende offertes uiteindelijk toch bij hetzelfde bedrijf binnenkomen. Zorg er dus voor dat je varieert met het aanvragen van offertes. Hiermee bedoelen wij dat het verstandig is om zowel bij de grote banken en verzekeraars offertes moet aanvragen als bij de kleinere, vaak meer onbekende, kredietverstrekkers. Op deze wijze weet je zeker dat je ook iets te vergelijken hebt.

Fiscaal aantrekkelijke leningen.

Soms wordt er in rekenvoorbeelden van kredietverstrekkers van uitgegaan dat de rente die betaald moet worden over het krediet afgetrokken mag worden van de belasting. Dit wordt ook wel de netto rente genoemd. Op deze wijze lijken de maandlasten laag. Dit is helaas niet altijd het geval waardoor je bedrogen uit kunt komen. Alleen de rente die wordt betaald over een lening die bedoeld is voor de aankoop, onderhoud of verbetering van een eigen woning mag worden afgetrokken van de belasting.

Kijk goed naar de kleine lettertjes.

Zorg er bij het aangaan van een lening in ieder geval voor dat je je ervan verzekerd hebt dat je de lening binnen de gestelde termijn ook kunt afbetalen. Doe je dat niet dat is een lening een kostbare zaak die je veel geld gaat kosten. Kredietverstrekkers vragen bij betalingsachterstanden nog hogere rente en ze schakelen desnoods een incassobureau in. En de incassokosten mag jij ook betalen.

Onze belangrijkste tip is dan ook: spaar beter even door tot je iets in 1 keer kunt betalen en gebruik de vorm van lenen alleen bij noodsituaties.

0
0
0
0
0