Lenen

Het vinden van een passende lening of hypotheek hoeft niet altijd een probleem te zijn, ook al is er sprake van een BKR registratie. Het BKR hanteert diverse codes en niet elke codering houdt automatisch in dat je niet meer in aanmerking kunt komen voor een financiering. Een registratie zegt helemaal niets over betalingsgedrag of betalingsachterstanden. Het overgrote deel van de BKR geregistreerden komen hun betalingsverplichtingen gewoon na. Een klein deel van de BKR geregistreerden heeft een zogenaamde negatieve registratie en heeft hierdoor veel minder kans om voor een krediet in aanmerking te komen. Er zijn echter tegenwoordig steeds meer advertenties die leningen aanbieden als “lenen zonder BKR” of “lenen met BKR”, hetgeen volgens mij hetzelfde betekent namelijk de een doelt op een lening zonder BKR-toetsing en de ander op een lening met een negatieve BKR registratie.

Kredietverstrekkers

Je kunt je natuurlijk afvragen welke bedrijven nu zo’n lening willen aanbieden en hoe betrouwbaar deze advertenties zijn, maar het lijkt er toch werkelijk op dat deze bedrijven leningen aanbieden aan consumenten met een negatieve BKR registratie. Waarschijnlijk kleven er aan deze leningen en hypotheken toch wel enige nadelen. Het is namelijk niet altijd duidelijk wie nou werkelijk de lening aanbiedt, verder staat er vaak een hogere rente vergoeding tegenover. Het is ook niet ondenkbaar dat deze kredietverstrekkers er een eigen toetsing op na houden om de kredietwaardigheid van hun cliënten te beoordelen.

Het is wel duidelijk dat de verschillen in tarieven en voorwaarden bij deze kredietverstrekkers sterk variëren. Het is dan ook verstandig om de verschillende BKR leningen grondig met elkaar te vergelijken. Dit kan tegenwoordig erg eenvoudig online. Let bij het vergelijken niet alleen op de gevraagde rentes maar ook op de voorwaarden.

Zoals bij iedere lening is het verstandig dat je, voor je een lening aangaat, eerst eens nagaat of je wel in staat bent deze lening weer terug te betalen, dit geldt zeker als je een lening wilt aangaan met een negatieve BKR registratie. Goede lening informatie is essentieel bij de keuze van de kredietverstrekker.

0
0
0
0
0