Hypotheektips

hypotheek-tips
Een nieuwe woning kopen is spannend maar er komt ook veel bij kijken. U moet weten hoeveel u kunt lenen maar ook hoeveel u maandelijks kunt missen. Hoe graag u ook in de woning van uw dromen wilt wonen, uw hypotheek mag geen last worden die alle andere zaken in het leven niet mogelijk maakt.

Maar weet u waar u op moet letten voordat u een hypotheek gaat afsluiten? Wat betreft een hypotheek afsluiten is het zeer van belang goed voorbereid te zijn. Zorg dat u geen onnodig risico loopt en neem eerst deze tips eens door.

Denk vooruit

Het kan van belang zijn, dat u bijvoorbeeld in de toekomst weer voordelig een bedrag bij kan lenen voor een verbouwing aan uw huis. Het kan ook van belang zijn om te weten of u de hypotheek mee kan nemen tijdens een verhuizing. Deze ontwikkelingen in de toekomst moeten terugkomen in het hypotheekadvies.

Laat u adviseren door een erkend hypotheekadviseur

De erkenning van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) is een goedkeuringslabel voor hypotheekadviseurs. De hypotheekadviseurs die dit label mogen voeren, hebben bewezen dat zij deskundig zijn in het geven van hypotheekadvies. De SEH stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het hypotheekadvies. Wanneer een erkend hypotheekadviseur u adviseert, mag u erop rekenen dat deze hypotheekadviseur vakbekwaam is.

Kies voor een passende rentevaste periode

Voor deze periode is het door u te betalen rentetarief vastgesteld. Hoe langer de rente is vastgezet is, hoe hoger het hypotheekrentepercentage. Het is verstandig om voor een korte rentevaste periode, oftewel een variabele rente, te kiezen als de rente gaat dalen of gelijk blijft en voor een langere rentevastperiode als de rente gaat stijgen.

Een hypotheek aanvragen is waarschijnlijk de grootste financiƫle beslissing die u neemt in uw leven. Daar mag u de tijd voor nemen en u goed laten adviseren door een erkend hypotheekadviseur. Om een passend advies te ontvangen van de hypotheekadviseur is het belangrijk dat u zelf goed inzicht heeft in uw persoonlijke financiƫle situatie, nu en in de toekomst. De hypotheekadviseur kan u dan enkele mogelijke hypotheekvormen aanbieden gericht op uw situatie en u zo op een vakkundige wijze bijstaan bij het afsluiten van uw hypotheek.

Meer over hypotheken op de hypotheken blog Hypotheek-blogger.nl

0
0
0
0
0