Autoverzekering

Beperkte schadevergoeding autoverzekering zonder winterbanden in Duitsland

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht voor de autoverzekering, maar in Duitsland gelden er op het gebied van auto’s en weersomstandigheden duidelijk andere regels. De afgelopen jaren zijn er strenge winters geweest en met de winterse omstandigheden nemen ook de verkeersongevallen toe. In Duitsland is het verplicht om winterbanden te gebruiken indien de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven en dat heeft tegenwoordig ook invloed op de autoverzekering.

Beperkte schadevergoeding

De autoverzekeraars in Duitsland hebben maatregelen genomen ten aanzien van automobilisten die geen gebruikmaken van winterbanden. Voor hen geldt dat als zij tijdens winterse omstandigheden met de auto bij een ongeval worden betrokken, zelf voor een groot deel moeten opdraaien voor de kosten. De autoverzekeraars en Duitse rechters zijn van mening dat bestuurders, die tijdens winterse weersomstandigheden geen winterbanden gebruiken, nalatig zijn. In dat opzicht zal er bij een schadegeval dus minder geld uitgekeerd worden om de schade te dekken. Zelfs automobilisten zonder schuld krijgen een beperktere schadevergoeding als er niet met winterbanden is gereden.

Nederlandse verzekeraars

In Nederland stellen de verzekeraars geen eisen op het gebied van het rijden met winterbanden. De hoogte van de schadevergoeding uit de autoverzekering zal dan ook niet afhankelijk zijn van het wel of niet hebben gereden met winterbanden als er een ongeval is veroorzaakt. Overigens zijn er wel meerdere verzekeraars in Nederland, die de aandacht richten op het rijden in een auto met winterbanden. Zo heeft de verzekeraar Inshared een geweldig aanbod in de vorm van een zogenoemde BandenBundel.

0
0
0
0
0