Sparen buitenland

Sparen in het buitenland

sparenNaast het afsluiten van leningen, zijn er ook mensen die graag een spaarrekening willen openen in het buitenland. Sparen betekent dat je een spaarrekening opent bij een bank waar je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag op stort. Dit bedrag stel je als het ware ter beschikking aan de bank. Als beloning geeft de bank jaarlijks rente over het totaalbedrag dat je op je spaarrekening hebt staan. Niet iedere bank geeft dezelfde rente, en daarom zoeken mensen natuurlijk een bank die een hoge rente geeft, zodat ze meer rendement over hun spaargeld zullen hebben. De rentepercentages van de Nederlandse banken en die van buitenlandse banken kunnen nogal verschillen. Daarom kan het door de aantrekkelijke tarieven een reden voor Nederlanders zijn om een spaarrekening in het buitenland te openen. Maar het is wel belangrijk om je eerst te informeren over de betrouwbaarheid van een buitenlandse bank en dan met name te controleren of deze bank onder een garantiestelsel valt zoals we dat in Nederland ook kennen. Hiermee is je geld gegarandeerd als de bank onverhoopt in de problemen zou komen op financieel gebied.

Sparen in het buitenland, buiten de EU

Sparen in het buitenland gaat niet zo gemakkelijk als de meeste mensen denken. De meeste banken in het buitenland eisen namelijk dat de spaarder in het land woont waar hij of zij een spaarrekening wil openen. Je moet er dus gaan wonen om een spaarrekening te kunnen openen. Daar stopt het dan al voor de meeste mensen. Mocht je nu wel een bank in het buitenland vinden die bereid is jou een spaarrekening te laten openen, dan is het ook nog maar eens de vraag of je onder de regels van de spaarrichtlijn valt. De reden dat mensen een spaarrekening in het buitenland willen openen was in het verleden nog wel eens om de belasting te ontwijken, maar sinds juli 2005 wordt de rente die je in een ander EU-land ontvangt, automatisch doorgegeven aan de Nederlandse belastingdienst.

Tarieven van rente in het buitenland

In het buitenland zijn vaak banken te vinden die ook in Nederland gevestigd zijn, zoals de Fortis bank. De Fortis bank heeft vestigingen in Europa en Azië, en is toonaangevend in landen als België, Portugal en Maleisië. Er zijn Nederlanders die ervoor kiezen in België een lening af te sluiten vanwege vooral de lagere rente. Hoewel alle filialen van Fortis bank van dezelfde organisatie zijn, kunnen de rentepercentages dus toch verschillen. In het buitenland komt het dus voor dat je bij een Fortis bank voor dezelfde lening een lagere rente moet betalen, dan bij een filiaal van Fortis bank in Nederland.
<h2>Auto importeren uit Duitsland

Wil je een auto importeren uit Duitsland? In samenwerking met onze partner en specialist op dit gebied, Automotiveimport is het nu ook mogelijk om bij Bdznijmegen op een voordelige manier aan een nieuwe auto te komen.